Dennis en Nicolette over hun ‘pijnlijke’ ontmoeting

Foto: 100% NL Magazine

Yin en Yang kunnen wel degelijk twee handen op één buik zijn. Kijk maar naar Expeditie Robinson-presentatoren Nicolette Kluijver en Dennis Weening, die dankzij het tv-vak elkaars allerbeste vrienden zijn geworden. Al zit dat ene grove leugentje om bestwil van hem Nicolette nog altijd dwars…

“Schat, vertel jij dat verhaal maar even hoe wij elkaar ontmoet hebben”, daagt Dennis zijn collega en beste vriendin uit. “Oei”, reageert ze meteen, “dit moment is net zo pijnlijk als een stilte op een verjaardag. Ik implodeer, er komt niks meer uit!” Maar dan haalt ze die eerste herinnering op uit 2007. “We zaten samen in het vliegtuig, omdat we allebei meededen aan Wie is de Mol? Tijdens de heenreis hadden we ’m allebei al flink zitten, maar we gaven onze hand erop dat we écht geen van beiden ‘de mol’ waren. Je raadt het al: binnen 48 uur zat ik weer thuis en Dennis Weening was dus wél de mol!” Dennis: “Schrijf maar op dat ik nu wéér heel hard zit te lachen! Maar luister nou… als kandidaat van Wie is de Mol? wordt er vooraf van alles aan je gevraagd. Zo ook of je de mol wil zijn en wat dan je tactiek zou zijn. Als mol ben je altijd supergeconcentreerd omdat je geen fouten wilt maken en dus drink je niet. Dus ik zei: ‘Ik ga gewoon mezelf zijn, neem een drankje en vertel sterke verhalen, zodat ze allemaal denken dat ik het sowieso níet ben’. En ja hoor, toen we geland waren, was iedereen het er roerend over eens: Dennis Weening kon in elk geval niet de mol zijn. Wel dus. Maar uiteindelijk is het helemaal goedgekomen tussen Nicolette en mij, hoor.”

Nicolette: “Ik kan echt mezelf zijn bij Dennis en dat is heel bijzonder, want anderen vinden mij soms best vreemd.”

Dennis: “Dat vind ik eigenlijk ook, maar dat zeg ik nooit tegen je.”

Nicolette: “Ik ben een heel emotioneel mens.”

Dennis: “Eigenlijk is het ongelooflijk dat zij dit werk doet. Nicolette is hypersensitief en heel gevoelig voor dingen die mensen tegen haar zeggen. Ze neemt alles in zich op en dan denk ik weleens: O-M-G!”

Nicolette: “Jij bent precies het tegenovergestelde.”

Dennis: “Ja, ik laat alles van me afglijden. Het interesseert me niet zo wat ze van me vinden. Ik vind het overigens een mooie eigenschap dat jij daar wel zo mee bezig kan zijn, maar het blijft om die reden extra knap dat jij dit werk doet. Als je met je kop op tv komt, heeft iedereen een mening over je.”

Wil je meer lezen? De volledige versie van dit interview is te vinden in de september/oktobereditie van 100% NL Magazine.