Nick & Simon vertellen over hun rol als papa

Foto: Nick van Ormondt/100%NL Magazine

Nick & Simon sieren, samen met Marieke Elsinga, de cover van de superdikke november/december van 100%NL Magazine. Zowel Nick als Simon zijn onlangs vader geworden. Hoe vinden zij het vaderschap en wat voor vader zijn zij? “Ik denk dat je ze op een gegeven moment zelf moet laten varen, in plaats van alles voor te kauwen.”

“Vader worden is leuk”, zegt Simon enthousiast. “Annemaries zwangerschap was er eentje om in te lijsten. Onze dochter kwam kerngezond ter wereld en ze slaapt nog steeds lekker door. Of ik een vader van normen en waarden wordt, weet ik nog niet. Waarschijnlijk ben ik er zo een die haar adviseert om de wijde wereld in te trekken om zelf haar fouten te maken. Het paradoxale is alleen dat ik nu al bezorgd kan zijn over de aankomende puberteit.”

Nick: “Ik denk dat balans het allerbelangrijkste is bij de opvoeding. Aan de ene kant kan ik best streng en onverbiddelijk zijn, aan de andere kant ben ik ook weleens inconsequent. Toch ben ik het er wel mee eens dat je ze op een gegeven moment zelf moet laten varen, in plaats van alles voor te kauwen.”

Benieuwd geworden naar de rest van het interview? Lees het complete interview in de november/december editie van 100%NL Magazine. Bekijk hier de aantrekkelijke (proef)abonnementsaanbiedingen, bestel een los nummer online of haal het blad nu in de winkel.