Maggé opvolger Joost Karhof bij Nieuwsuur

Foto: ANP

Saïda Maggé wordt vanaf mei de nieuwe invalpresentator van Nieuwsuur, meldt de actualiteitenrubriek van NTR/NOS dinsdag. Ze is de opvolger van Joost Karhof, die eind vorig jaar onverwacht overleed.

Maggé werkt al bij de NTR, als presentatrice bij het radioprogramma Nieuws en Co. Daarvoor werkte ze lange tijd bij AT5, de lokale Amsterdamse zender. Ze presenteerde er het nieuws en verschillende talkshows.

,,Met Saïda halen we een jong en groot presentatietalent binnen”, zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje op de site van de NOS. ,,Ze is een uitstekend journaliste, kan goed interviewen en heeft bij AT5 al veel tv-kilometers gemaakt.”

Saïda Maggé zelf is erg blij met haar nieuwe rol. ,,Ik ben eind 2017 van AT5 naar de NTR overgestapt om veel te kunnen interviewen, in eerste instantie op de radio bij Nieuws en Co. Dat ik dat nu kan combineren met de invalrol van presentator bij Nieuwsuur is een droom die uitkomt”, zegt ze op de NOS-site. Ze is halverwege mei voor het eerst te zien in Nieuwsuur.

Karhof (48) overleed op tweede kerstdag op weg naar het ziekenhuis, nadat hij onwel was geworden.