Dj’s reageren verslagen op overlijden Avicii

Foto: ANP

Nederlandse en buitenlandse dj’s hebben verslagen gereageerd op de dood van Tim Bergling, beter bekend als Avicii. De Zweedse dj (28) werd vrijdag dood aangetroffen in Oman.

,,O mijn God”, reageert Laidback Luke op Twitter. De Nederlandse dj, producer en vechtkunstenaar leerde Bergling al vroeg kennen. Voordat Avicii doorbrak stuurde de Zweed Laidback Luke meermaals demo’s via zijn onlineforum voor producers. ,,Ik ben sprakeloos. Dat je in vrede mag rusten mijn lieve Tim.”

Ook Nicky Romero, die met Avicii het nummer I Could Be The One (2012) maakte, is geschokt. ,,Lieve Tim, ik kan niet geloven wat ik net hoorde”, schreef Nicky op Instagram bij een foto van hem en zijn Zweedse collega. ,,Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoe ik me nu voel. Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten die we samen hebben beleefd en dankbaar voor alles wat ik van je heb geleerd. De wereld zal je missen. Ik hoop dat je nu je rust gevonden hebt.”

Avicii’s dood ontroert ook internationale dj’s. De Brit Calvin Harris noemt Bergling een mooie ziel, gepassioneerd en buitengewoon getalenteerd. ,,Je had nog zoveel te doen.” Ook Deadmau5 laat zijn medeleven blijken via Twitter. ,,Alle gekheid op een stokje, niemand kan ontkennen wat hij heeft bereikt en gedaan voor de hedendaagse dansmuziek. Ik ben erg trots op hem.” Volgens de Canadese dj, die meermaals in de clinch lag met Bergling, is de Zweed ,,veel te jong van ons afgenomen”. ,,Ik zou niets liever willen dan als zestigjarige nog bekvechten met Avicii. Ik weet dat hij vrede heeft gevonden en nu als laatste lacht omdat ik deze keer zijn naam juist heb geschreven.”