BNNVARA komt met multimediaal platform

Foto: ANP

BNNVARA komt volgend jaar met een journalistiek multimediaal platform, waar internationale ontwikkelingen ,,op een vernieuwende manier” aan bod komen. Presentator Sinan Can is het gezicht hiervan, maakte de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekend.

Op dit moment wordt nog gewerkt aan de totstandkoming van het platform, waarvoor ook journalistiek talent aan de slag gaat. Het platform moet in september de lucht in.

Het initiatief past bij de aangekondigde journalistieke vernieuwing van de NPO. De omroepen investeren volgend jaar extra in nieuwe initiatieven die inspelen op het veranderende mediagebruik.

Zo zetten ook VPRO Tegenlicht, Zembla en Argos zich in 2019 meer multimediaal in om hun impact te vergroten. Eerder was al bekend dat KRO-NCRV met een datajournalistiek project komen: Pointer.

Verder vertelde Frans Klein, directeur video van NPO, dat College Tour een vervolg krijgt op NPO 1. Het is nog niet bekend wie het nieuwe gezicht wordt van het tv-programma, dat eerder werd gepresenteerd door Twan Huys.