Run op remake Lion King

Foto: ANP

De nieuwe versie van The Lion King is woensdag, op de eerste dag dat de Disneyfilm in de bioscoop draaide, bezocht door 112.000 bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend.

De nieuwe Lion King bracht in één dag 1,6 miljoen euro op. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat de originele versie uit 1994 in het hele eerste weekend opbracht.

Drie van de vier bioscoopgangers in Nederland kochten woensdag een kaartje voor The Lion King. De digitaal geanimeerde remake van The Lion King lijkt daarmee hard op weg een grote bioscoophit te worden. The Lion King uit 1994 trok uiteindelijk ruim 2,6 miljoen bezoekers.

The Lion King vertelt het verhaal van leeuwtje Simba die is voorbestemd zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne. Als zijn vader echter overlijdt en zijn oom Scar de troon opeist, vlucht Simba weg om in een ver land een nieuw leven op te bouwen.

De animatiefilm uit 1994 geldt als een van de grote Disney-klassiekers. Regisseur Jon Favreau maakte een digitaal geanimeerde remake die er dankzij de modernste technieken levensecht uitziet. De liedjes van Elton John en Tim Rice keren terug in de film; wel heeft Beyoncé een nieuw extra nummer gemaakt. De film is nu te zien in 140 Nederlandse bioscopen.