Bekend Nederland verdrietig om overleden Charlie Watts

Foto: ANP

Bekend en muzikaal Nederland staat op sociale media stil bij het overlijden van Charlie Watts. De Rolling Stones-drummer overleed dinsdag op 80-jarige leeftijd.

“Neeeeeeeeeeeeeee!!!! KUT KUT KUT! Rolling Stones-drummer Charlie Watts overleden”, schrijft NPO Radio 2-dj Jeroen van Inkel op Twitter. Ook KINK-dj Michiel Veenstra baalt van het nieuws. “Zo’n icoon waarvan je denkt dat ie er altijd zal zijn”, schrijft hij.

“Charlie Watts werd door echte kenners vaak gezien als een onbeholpen drummer. Gelukkig wisten de Stones beter”, schrijft Henk Westbroek. DI-RECT eert de drummer op Instagram met een foto.

Zanger en tekstdichter Jan Rot wordt er “verdrietig van” en noemt dinsdag een “sad day”. “Je weet dat het eraan komt, maar toch”, schrijft journalist Wierd Duk, gevolgd door een foto van de drummer.

Watts overleed in een ziekenhuis in Londen omringd door familieleden. De rockband maakte onlangs bekend dat Watts vanwege zijn gezondheid niet zou meedoen aan de aanstaande Amerikaanse tournee van de band. Hij moest rust nemen na een medische ingreep.