Amsterdam is in 2017 een nieuwe zoetigheid rijker: Dunkin’ Donuts

Foto: Wikimedia

De Amerikaanse donutketen Dunkin’ Donuts besluit, na een mislukte poging in 1997, volgend jaar weer een gokje te wagen in Nederland. Het zoetwarenfiliaal is van plan vijfentwintig nieuwe winkels in ons kikkerlandje te openen en zich te focussen op typisch Hollandse donutvariaties met bijvoorbeeld drop, stroopwafels en Old Amsterdam kaas.

Onze hoofdstad krijgt de primeur. Hier zal begin volgend jaar de allereerste winkel geopend worden. Waarom het bedrijf terugkeert? Nederland is volgens topman Bill Mitchell het land met de grootste koffieconsumptie per persoon ter wereld, vermeldt het Parool.

Nederlandse specialiteiten

Dunkin’ Donuts, dat naast de felbegeerde donuts ook koffie en thee serveert, gaat ook experimenteren met verschillende typische Nederlandse producten. Niet alleen zoete ingrediënten zoals dropjes, appel en rozijnen, stroopwafels en hagelslag worden gecombineerd met de donuts, maar ook de hartige favoriet Old Amsterdam staat op de planning als beleg. In Amsterdam krijgt de Amerikaanse firma een eigen bakkerij, waar meerdere malen per dag de cirkelvormige lekkernijen gebakken gaan worden. Dit zal wellicht een heerlijk en zoet aroma gaan verspreiden door de stad.