Gezond recept van de dag: bananenpannenkoekjes

Foto: Kim Stern

Het nieuwe jaar is net afgetrapt; het moment dat velen goede voornemens hebben. Op het lijstje met wensen prijkt vaak: gezond eten. Om dit voornemen dit jaar wél vol te houden, helpen we jou op weg door tijdens de themaweek Gezond iedere dag een gezond én lekker recept te delen. We trappen af met overheerlijke bananenpannenkoekjes waar je amper iets voor in huis hoeft te halen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • Optioneel: kaneel en fruit

Bereiding:

Bananenpannenkoekjes zijn echt een aanrader als je gezond en lekker wilt ontbijten én niet te lang in de keuken wilt staan. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn eieren en bananen.

  • Prak de bananen. Meng deze vervolgens met de eieren.
  • Pak uit je keukenkastje vervolgens een pan met een goede antiaanbaklaag. Verwarm wat (kokos)olie en bak de pannenkoekjes om en om bruin. Zet overigens, nadat de pan goed warm is, het vuur vrij laag, anders branden de pannenkoekjes snel aan.
  • Tip: om de pannenkoekjes warm te houden, kun je een kookpan voor een kwart met water vullen en hierop een bord leggen. Hierop kun je vervolgens je klaargemaakte pannenkoekjes leggen. Bovenop de pannenkoekjes kun je ook nog een omgekeerd bord leggen, zo koelen ze helemaal niet af. Zet het vuur laag, zodat je bord niet aanbrandt.

Vervolgens kun je je gezonde ontbijt verorberen. Omdat bananenpannenkoekjes van zichzelf al vrij zoet smaken, is het niet nodig om stroop of poedersuiker te gebruiken. Optioneel kun je er wel kaneel overheen strooien. Ook zijn de pannenkoekjes lekker in combinatie met fruit, zoals opgewarmde appelstukjes of losse bananenschijfjes.