Beste hamburger van Nederland gemaakt door restaurant uit Oud-Beijerland

Foto: Facebook Soffree on fifty-four

Een hamburger waar je u tegen zegt: dat is de burger van restaurant Soffree on fifty-four in Oud-Beijerland, de lekkerste hamburger van heel Nederland. Het broodje kreeg gisteren de eervolle titel tijdens de Horecava in Amsterdam.

Dennie Soffree, eigenaar van restaurant Soffree on fifty-four, vertelt aan het AD de hoop op de hoofdprijs al opgegeven te hebben toen dit de enige prijs was die nog over bleef. Zijn Burger Zonder Naam (BZN) viel toch beter in de smaak dan hij vermoedde. Het dak ging eraf! “We hadden dit totaal niet verwacht, maar dit moet absoluut gevierd worden’’, zegt Soffree, eveneens bedenker van de winnende burger.

Wat is het geheim van zijn hamburger? Zo ‘uitzonderlijk’ oogt hij namelijk niet. Volgens Soffree is het broodje goed door zijn eenvoud en wordt het uitsluitend gemaakt van verse producten uit Oud-Beijerland. “Veel mensen willen bijzondere burgers met veel ingrediënten. Wij houden het simpel. Ons brood komt van bakkerij Uljee, hier bij ons op de winkeldijk. De groenten van De Aubergine in de straat, onze kaas komt van Jaap Kaas en het gehakt van Slagerij Schipper. Allemaal uit Oud-Beijerland.”

In oktober 2015 opende Soffree on fifty-four haar deuren, dus binnen iets meer dan een jaar sleepte het restaurant deze eerste prijs binnen. Een prestatie!