Albert Heijn opent eigen ‘supermarktrestaurants’

Foto: Flickr.com by Franklin Heijnen CC BY SA 2.0

Binnenkort kun je, nadat je gestruind hebt door de gangpaden en je boodschappenlijstje bij elkaar hebt gesprokkeld, plaatsnemen in een heus Albert Heijn restaurant. De eerste vestiging opent aanstaande vrijdag in de Albert Heijn XL van Amsterdam-Zuid.

Niet alleen de AH dacht na over een restaurant-concept, maar ook concurrent Jumbo was al bezig met dit project. Kort geleden werd het plan van ‘supermarktrestaurants’ nog bestempeld als oninteressant, volgens Ahold’s woordvoerder Dick Boer. Toch veranderden supermarktfirma’s redelijk snel van gedachten, vertelt Boer, waaronder de Albert Heijn en Jumbo. Woordvoerder Boer beweert ook dat Albert Heijn langer met dit project bezig is dan Jumbo.

Opeten of mee naar huis

Maar goed, wie er ook haantje de voorste was, de eerste vestiging wordt geopend door Albert Heijn. De restaurants krijgen namen als ‘Bakery Café’ en ‘Deli Kitchen’. Het winkelpersoneel zal bijvoorbeeld in de Deli Kitchen onder meer verse maaltijden, gezonde salades en pizza’s bereiden. Klanten krijgen alle vrijheid bij het samenstellen van hun perfecte pizza. “Zo kun je bij het samenstellen van een pizza uit dertig verschillende toppings kiezen”, laat de woordvoerder aan het NRC weten, “en kan je kiezen om de maaltijd in het filiaal op te eten, of mee naar huis te nemen.”

Naast de AH XL op het Gelderlandplein in A’dam-Zuid, komt er ook een restaurant in het centrum van de hoofdstad en in Eindhoven. Uiteindelijk wil Albert Heijn tientallen restaurants openen.