Gezonde snoepsnacks voor Sint-Maarten

Foto: Pixabay

In grote delen van het land wordt op 11 november Sint-Maarten gevierd. Kinderen gaan die avond zingend langs de deuren met een zelf geknutselde lampion. Als ‘beloning’ krijgen ze daarvoor een traktatie, wat vaak bestaat uit snoep. Kan dat niet gezonder? Ja hoor, dat kan, met deze gezonde én leuke snoepsnacks.

Verkleed fruit

Van fruit gaan de meeste kinderen niet harder zingen; het kan zelfs een teleurstelling voor ze zijn als ze dit krijgen. Fruit moet dus leuk zijn en dat doe je bijvoorbeeld door een banaan om te toveren in een ‘Minion-banaan’ of een ‘dolfijn-banaan’. Je kan hiervoor ook de iets zoetere babybananen gebruiken. Ook mandarijnen zijn prima te verkleden, bijvoorbeeld als spookje.

Popcorn, groentechips of nootjes

Naast fruit is popcorn een prima alternatief voor snoep. Het bevat niet al heel veel calorieën en je kunt tegenwoordig handige uitdeelzakjes krijgen in de supermarkt. Er zijn verschillende varianten. Wil je een stapje gezonder gaan, dan kan je voor de biologische variant kiezen. Ook chips doen het altijd goed bij kinderen, maar wat te denken van groentechips? Koop een paar grote zakken en verdeel deze over een paar kleinere, vrolijke zakjes.

Tenslotte zijn snoeptomaatjes, soepstengels of nootjes ook nog een gezonde optie. Zo verkoopt Just Nuts vrolijke zakjes met nootjes of maak zelf uitdeelzakjes met een notenmix.