Geen tekort voor Amsterdam Light Festival dankzij veel steun

Foto: ANP

Dankzij veel steun heeft het Amsterdam Light Festival de tiende editie toch zonder financieel tekort kunnen afsluiten. De organisatie kwam in nood toen vanwege de aangescherpte coronamaatregelen de rondvaarten en georganiseerde wandelingen niet door konden gaan. Desondanks kijkt ze terug op een geslaagde editie.

Kort voor de opening van de jubileumeditie op 2 december moest de organisatie de activiteiten al verplaatsen naar de vroege ochtend en de middag. Daarna volgde de lockdown en werd alles stilgelegd. Daardoor kwamen er geen inkomsten meer binnen bij de organisatie, die een crowdfundingsactie opzette om de benodigde 750.000 euro op te halen.

“Dankzij brede steun van particuliere donateurs, partners, fondsen en een substantiële bijdrage uit het noodfonds cultuur van de Gemeente Amsterdam lijkt de organisatie deze editie toch zonder tekort te kunnen afsluiten”, staat in een verklaring.

In overleg met de Gemeente Amsterdam mochten de lichtkunstwerken wel aanblijven tussen 17.00 tot 22.00 uur. “Het maken van een wandeling bleek populairder dan ooit, ook onder jongeren”, aldus de organisatie, die laat weten dat honderdduizenden mensen de kunstwerken hebben gezien.