Zorgen over kamelenactie Makro nergens voor nodig

De zorgen van de dierenbescherming over de kamelenactie van de Makro zijn nergens voor nodig volgens de woordvoerder van de Makro. “De kamelen krijgen een VIP-behandeling met groente en water, zorg voor de kameel is echt het allerbelangrijkste”,  vertelt de woordvoerder van de Makro Patrick van Gils aan Nieuws.nl.De eerste klant die vrijdagochtend op dierendag met een levende kameel bij Makro komt ontvangt duizend euro aan vouchers. Dat is de kamelenactie van de Makro, waar de dierenbescherming problemen mee heeft. Maar de dierenbescherming hoeft zich nergens zorgen over te maken, volgens Van Gils.

[!image:lx46n4tsymprkovozwc81q1cr!]

De Makro bestaat 45 jaar en dat willen ze vieren met hun klanten. “We hebben 45 dagen lang feest. De Makro is erg aan het vernieuwen en dat vernieuwen willen we laten zien door allemaal bijzondere en vernieuwende acties te organiseren. We willen van de daken schreeuwen dat de Makro in petto heeft”, aldus Van Gils.

Lees ook:

Metafoor
De kameel straalt een beetje uit wat de Makro wil zijn. “Het is een groot, sterk en ondersteunend dier. Daarmee is de kameel een soort metafoor voor de Makro. “We zijn groot, sterk en ondersteunend voor de klanten.” Van Gils laat tijdens het interview erg naar voren komen dat de zorg voor de kameel heel belangrijk is. “Het is iets leuks en bijzonders om te doen. Maar iedere Makro wordt ook op het hart gedrukt om het goed te doen. Het moet ook leuk blijven. Voor ons, maar ook zeker voor de dieren. Dus krijgen de kamelen een VIP behandeling.”

De Makro zelf niets gehoord van de Dierenbescherming, dus de actie zal gewoon door gaan.

Spraakmakend
Van Gils geeft aan dat ze geen idee hebben hoeveel mensen met kamelen ze moeten verwachten. Ze hadden heel eerlijk gezegd ook niet verwacht dat het zo spraakmakend zou zijn. “Het laat zich echt niet raden hoeveel mensen er morgen om 9.00 uur voor de deur zullen staan met een kameel. Alle Makro’s zijn groot, dus we hebben in ieder geval de ruimte.”

Dromedaris
En voor wie geen kameel in de tuin heeft maar wel een dromedaris, “Dromedarissen behoren volgens mij tot de kameelachtigen, dus daar doen we zeker niet moeilijk over. Een dromedaris is ook goed”, vertelt de woordvoerder lachend aan Nieuws.nl.

Volg meer Opmerkelijk Nieuws via Twitter [!image:i4xifolx6ja8i71xk19osm77h!] en Facebook [!image:c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c!]