Nederlands busje in Syrië verbaast Leidse ondernemer

Foto:

Een busje uit Syrië heeft een Leidse ondernemer laten verbazen. Het busje, met daarop het logo van zijn garage, dook op in de buurt van Aleppo.

De Nederlandse jihadist Abu Mohammed postte de foto afgelopen zondagmiddag op zijn Twitteraccount. “Ongemakkelijk en grappig moment vandaag: een Nederlandse auto op het platteland bij West-Aleppo”, luidde de bijbehorende tekst.

Foto

Op de foto is het busje van autoreparatiebedrijf ASN van Veen oged te zijn. Een saillant detail is dat de slogan van het bedrijf, ‘IJzersterk in schadewerk’, goed te zien is. Eigenaar Hans van Veen reageerde tegenover Metro geschrokken op het nieuws. “Hier wil je als bedrijf niet mee geassocieerd worden. Ik kreeg ineens allemaal berichtjes met foto’s van mijn busje in Syrië.

Reactie

Van Veen had het busje twee jaar geleden naar de sloop gebracht. Hij heeft geen idee hoe het busje in Syrië is beland. De eigenaar is niet van plan om actie te ondernemen. “Ik heb 15 mensen in dienst. Ik hoop niet dat zij er last van krijgen.”

Telefoon

Sinds het nieuws bekend werd, staat de telefoon bij Van Veen roodgloeiend. “Niemand heeft nog negatief gereageerd. We kunnen er natuurlijk ook weinig aan doen. Gelukkig gaan niet alle belletjes over het busje.”

Lees ook: