Overrijpe bananen blijken gezond

Foto: CC0 Public Domain/Pixabay

Bananen met bruine plekken worden vaak weggegooid. Je gaat een bijna verrotte banaan toch niet opeten? Think again, want bruin gevlekte bananen kunnen kanker tegengaan en hebben daarnaast nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Uit een Japans wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat overrijpe bananen helemaal niet zo verkeerd zijn. Bruine vlekjes op de schil van een banaan zijn een teken dat de banaan rijper wordt, maar nu blijkt dus ook dat het betekent dat het fruitstuk betere kwaliteiten bevat om je immuunsysteem te versterken. Bananen bevatten het stofje Tumor Necrose Factor (TNF), een stofje dat kanker bestrijdt. In combinatie met een hoog niveau van antioxidanten, die bananen tevens bevatten, helpen ze bij het verhogen van witte bloedcellen en dat versterkt het immuunsysteem eveneens.

Ook zijn de overrijpe bananen goed voor mensen met een verhoogde bloeddruk, maagzuur, ijzertekort, vermoeidheid, maagzweren, depressies, verstoppingen en koorts. De onderzoekers raden aan om twee bananen per dag te eten.

Geef je overrijpe bananen dus niet zomaar een enkeltje prullenbak!


Lees ook: