5x onmisbare apps voor beautyliefhebbers

Foto: Makeup Genius

Apps, de meesten kunnen niet meer zonder. Tijdens de themaweek Tech delen we iedere dag apps die de moeite waard zijn om te installeren. Deze keer: de handigste én leukste apps voor beautyliefhebbers.

Op zoek naar leuke cosmetica gerelateerde applicaties voor je smartphone? Wij zochten de leukste voor je uit, die ook nog eens gratis zijn.

Makeup Genius

Met MakeUp Genius kan je direct make-up uitproberen zonder dat je producten hoeft te kopen of aan te brengen. Handig, zo voorkom je dat je de verkeerde kleur koopt. Daarnaast is de applicatie ook ideaal om nieuwe make-up looks te testen. L’Oréal Paris biedt namelijk een levensechte make-up spiegel die je moeiteloos helpt om nieuwe kleuren, tinten en stijlen uit te proberen.

De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Polyvore

Met de app Polyvore kun je collages maken van producten die jou inspireren en spullen die je graag wilt hebben. De applicatie heeft een grote database waar je onder andere sieraden, parfums, kleding en make-up kunt vinden.

De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Think Dirty

Benieuwd hoeveel schadelijke bestanddelen in je make-up producten zitten? Met deze app kun je je barcode van een product scannen. Vervolgens kun je zien welke ingrediënten erin zitten en of deze schadelijk voor je lichaam zijn. Zo gaat de app na of er kankerverwekkende stoffen inzetten of bestanddelen waar je allergische reacties van kunt krijgen.

De app is gratis te downloaden in de App Store.

Cosmopolitan Beauty Boost

Van glanzend haar tot een egale huid: deze beauty-app vertelt je hoe je het in een handomdraai voor elkaar krijgt. Dagelijks kun je via de applicatie een dosis inspiratie opdoen voor hoe je de mooiste looks zelf kunt creëren.

De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Indulge: The Nail Snob App

Met deze app vergeet je nooit meer je lievelings-nagellak. Je kunt namelijk de barcode van een nagellakpotje scannen of je favoriete lak zoeken in de database van de applicatie en deze vervolgens opslaan. Ook kun je foto’s van je manicure of pedicure uploaden.

De app is gratis te downloaden in de App Store.