Naambadges van A tot Z

Foto: Pexels

Op veel plekken is het gewenst dat mensen weten met wie ze in contact zijn en welke naam bij welke persoon hoort. Denk bijvoorbeeld aan de zorg, thuiszorg of in een hotel. Naambadges bieden uitkomst. Maar waar moet je op letten als bedrijf bij de aanschaf ervan? Wij zochten het voor je uit.

Niet alleen in de zorg of bij een congres of beurs zijn naambadges belangrijk. Wat te denken aan bedrijven waar het personeelsverloop groot is, omdat er veel flexwerkers en stagiaires werken? Daarbij werken tegenwoordig veel mensen met een kort contract. Zowel voor de eigen medewerkers is het handig als ze weten met wie ze een kantoortuin delen, als naar buiten toe is het belangrijk en professioneel dat je medewerkers herkend worden.  Een naambadge is niet alleen handig, maar zorgt ook voor een persoonlijke benadering. Bovendien onthouden we iemand er beter door.

Duurzame investering

Voordat je in naambadges gaat investeren, is het goed om te kijken wat voor soort badge je wilt. Zo kan het zijn dat je je geld liever uitgeeft aan iets wat duurzaam is. Vooral wanneer het personeelsverloop hoog is, kunnen naambadges een behoorlijke kostenpost worden. Als je standaard naambadges bestelt, vallen de start kosten wel mee. Als je echter telkens de badges moet aanpassen door het grote verloop, krijg je te maken met meer bestellingen. Elke nieuwe bestelling is weer een extra kostenpost, zeker omdat er ook nog eens verzendkosten bij komen kijken. Daarbij kost het tijd en is het slecht voor het milieu. In dit soort situaties kan je voor herbruikbare naambadges kiezen, waarbij je zelf de tekst erop kunt plaatsen met de bijgeleverde software. Gaat iemand weg, dan wordt de badge weer ingeleverd.

Soorten naambadges

Naast herbruikbare naambadges zijn er veel verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Zo zijn er ronde, vierkante en rechthoekige naambadges. Voor in de zorg zijn grote naambadges handig, met name voor ouderen, en in kantoren voldoen kleine naambadges. Naast de grootte en vorm zijn er verschillende bevestigingsmethoden: van de standaard speldjes tot bevestiging met magneten. Naambadges met mageneten gaan langer mee, zijn veiliger in gebruik en fijner voor je kleding. Naambadges van Uniq Print of van Naambadges.nl hebben een rijk assortiment aan badges.