Zo kun je besparen op je zakelijke energierekening

Foto: Pexels

Energiekosten vormen vaak een substantieel onderdeel van de totale bedrijfskosten. Ondernemers beseffen vaak niet hoeveel energie er jaarlijks verbruikt wordt. Het zou zomaar kunnen dat je honderden tot duizenden euro’s te veel betaalt. Zonde! Met deze tips zorg je ervoor dat je minder betaalt én draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu.

En toen was er licht

De kantoorverlichting is een van de grootste kostenposten op de energierekening. Hier kan flink op bespaard worden. Een verlaging van tien procent resulteert al snel in een besparing met een meervoud hiervan. Dit betekent uiteraard niet dat we met z’n allen in het donker gaan zitten, maar door op een bewuste manier met je verlichting om te gaan, behaal je al snel resultaten. Zo kun je investeren in LED-verlichting en in de avond en nacht de verlichting automatisch uitschakelen. Dit kun je zelf doen of speciale apparatuur hiervoor installeren.

Meten doet weten

Het is belangrijk om te weten hoeveel energie je verbruikt en te achterhalen wat de duurste onderdelen van je energierekening zijn. Er zijn inmiddels talloze manieren om dit bij te houden. Te denken valt aan een digitale elektriciteitsmeter in combinatie met een mobiele app of online software die een duidelijk beeld geeft van je verbruik. Door bij te houden op welke momenten op de dag het energieverbruik stijgt, kun je uitzoeken welke processen binnen het bedrijf veel energie kosten. Investeer in een digitale elektriciteitsmeter met internetverbinding. Zo weet je altijd hoeveel je verbruikt binnen je bedrijf en kun je de nodige maatregelen nemen.

Het vergelijken van energie

Als je de nodige stappen ondernomen hebt om je energieverbruik te verlagen, is er nog iets wat je kunt doen om de kosten te drukken. De kans is namelijk groot dat je op dit moment te veel geld betaalt voor je energie. Wie weet is het dus tijd om over te stappen naar een andere leverancier. Online zijn er veel handige tools om te zien welk energiecontract het beste bij je past. Energie vergelijken zakelijk op Minder.nl is simpel. Binnen een paar muisklikken zie je een vergelijkingsoverzicht van alle aanbiedingen. Overstappen kan op jaarbasis al snel duizenden euro’s besparen. Kleine moeite, groot plezier.