8x trucs die je nog niet kende voor je iPhone

Foto: Pixabay

Vaak denken we dat we onze telefoon, of dit nu een iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 of iPhone 7S is, door en door kennen, maar er zijn een aantal trucs waarvan de meeste van ons nog niet op de hoogte zijn. Wij hebben de handigste en leukste trucs voor alle iPhone liefhebbers op een rijtje gezet.

Lekker schudden

Heb je een foutje gemaakt tijdens het typen of het bewerken van een foto? Geen probleem. Schud je telefoon alsof je een cocktail aan het maken bent, dan word je vanzelf gevraagd of je de actie ongedaan wilt maken.

Opladen in vliegtuigmodus

Soms is je batterij al aan het einde van de ochtend leeg. Als je je telefoon sneller wilt opladen, kun je het toestel het beste eerst in vliegtuigmodus zetten. Hierdoor schakelt je telefoon automatisch batterijvreters als wifi en apps uit.

Muziekje voor het slapen

Zet je voordat je gaat slapen een muziekje aan op je telefoon zodat je sneller in slaap valt? Dan is deze truc iets voor jou. Ga naar de timer in je Klok-app, selecteer ‘Als timer eindigt’, scroll naar beneden en kies ‘Stop afspelen’. Hierdoor word je muziek automatisch uitgezet nadat de door jouw ingestelde tijd is verstreken en blijft die niet de hele nacht aan.

Tijd voor een foto

Wellicht een bekende truc, maar deze mag niet ontbreken in dit rijtje. Soms sta je net even lastig om een foto te nemen met het knopje op je scherm. Zeker in de winter als je handschoenen aan hebt, is dit een uitdaging. Maak eenvoudig en snel een foto door de plus of min te drukken aan de zijkant van je telefoon.

Meer foto’s tegelijk

We zijn niet allemaal een professioneel fotograaf en soms is het best lastig om een scherpe foto te maken. Vooral van jonge kinderen en honden. Als je de ‘ontspanner’, dus de knop waarmee je de foto maakt, langer vast houdt, maak je meerdere foto’s achter elkaar. Je kan dan zelf de beste foto uitkiezen.

Ruimte vrijmaken

Als je iPhone (bijna) vol is en je wilt ruimte vrijmaken, helpt het om een film te downloaden. Het klinkt onlogisch, maar toch werkt het. Bij een iPhone 6s kan er zelfs meer dan één gigabyte vrijkomen. Ga naar de iTunes Store en zoek een lange film uit. Vervolgens druk je op ‘Huur film’. Na een tijdje verschijnt een pop-up bericht met ‘Downloaden niet mogelijk’. Ga naar ‘Instellingen’ en druk op ‘’Opslag en iCloud-gebruik’. Als het goed is, heb je nu meer ruimte dan voorheen.

Je telefoon geeft licht

Naast alle bekende geluidjes en vibraties die we van de iPhone gewend zijn, kan je er ook voor kiezen dat je telefoon licht flitsen geeft wanneer je wordt gebeld. Hoe? Ga naar Instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid, en scroll naar beneden en schakel ‘Led-flits bij melding’ in. Extra fijn nu het weer langer donker is.

Geld besparen

Wil je heel graag een nieuwe telefoon, maar zit je wat krap bij kas? Koop dan een iPhone die ietsje ouder is, maar nog wel van hoge kwaliteit is. Hierdoor bespaar je veel geld met het kopen van een minder populair toestel omdat deze al iets ouder is. Sluit je bijvoorbeeld een iPhone 6s abonnement af, betaal je nu een stuk minder dan vorig jaar. Wil je toch voor de nieuwe iPhone gaan? Deze week onthult Apple de nieuwe iPhone.