Twijfelachtig record voor Arantxa Rus

Arantxa Rus heeft door haar uitschakeling in de eerste ronde van Wimbledon een twijfelachtig record in handen. De Nederlandse tennisster verloor in Londen haar zeventiende wedstrijd op rij op WTA-niveau. Daarmee evenaarde ze de Amerikaanse Sandy Collins, die tussen 1984 en 1987 eenzelfde negatieve reeks neerzette.

Rus, de nummer 156 van de wereld, ging dinsdag in twee sets onderuit tegen de Russin Olga Puchkova. "Dit is geen goed jaar voor mij", liet ze na haar partij weten. "Het is zwaar, maar ik probeer hard te blijven werken. Dat is het enige wat ik kan doen."

De laatste overwinning van de 22-jarige Monsterse op het hoogste niveau was op 19 augustus vorig jaar. Toen versloeg ze op het WTA-toernooi in Grapevine in Texas de Zwitserse Romina Oprandi. Twee dagen later was Jelena Jankovic haar echter de baas.

"Deze maand is mijn tennis beter geworden, maar je moet heel goed zijn om wedstrijden te winnen op dit niveau. Er zijn een paar partijen geweest waarin ik kansen had", aldus Rus, die dit seizoen op ITF-niveau wel drie keer aan het langste eind trok.