Nederlandse Perla Nieuwboer aanstormend talent op tennisvelden

Foto: Perla Nieuwboer

Tennistalent Perla Nieuwboer (16) is nummer één in haar leeftijdscategorie in Nederland. Momenteel vertegenwoordigt ze ons landje in Montenegro, waar ze twee belangrijke tennistoernooien speelt. “Voor mijn leeftijd heb ik al heel veel tijd en energie in m’n carrière gestoken.”

De tennisster staat weliswaar eerste op de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) ranglijst tot en met 16 jaar. Maar wie denkt dat zij haar succes alleen maar aan talent te danken heeft, heeft het mis. Want Nieuwboer heeft bepaalde keuzes genomen waar andere jongeren misschien niet eens over na durven denken. Zo verhuisde het Nederlandse talent bijvoorbeeld naar het buitenland om daar te trainen.

Het roer om
“Voor mijn leeftijd heb ik al heel veel tijd en energie in m’n carrière gestoken. Zo ben ik in mijn tiende levensjaar naar Spanje verhuisd om daar te trainen en te werken aan mijn tennistoekomst. Ik trainde daar dagelijks en in het weekend speelde ik wedstrijden. Wanneer er grote toernooien in Nederland plaatsvonden, vloog ik terug. Maar het op en neer vliegen zorgde ervoor dat we na drie jaar terug naar Nederland moesten verhuizen, ook onze schatkist raakt ooit op”, zo vertelt de tennisster.

Teleurstelling
Terug verhuizen naar Nederland was een teleurstelling voor Nieuwboer, maar op sportief gebied gaat het steeds beter. “In Nederland speel ik vaak op grote toernooien en ik heb hier al veel prijzen gepakt. Mijn prijzenkast bevat inmiddels bijna 70 trofeeën, waaronder prijzen in het dubbel- en enkelspel.”

Grand Slam

Nieuwboer zit momenteel in Montenegro om daar twee toernooien te spelen. “Het wil hier nog niet echt vlotten, maar ook deze toernooien behoren tot het proces om mijn persoonlijke doel te halen.” Het tennistalent streeft er naar om ooit een Grand Slam-toernooi te winnen. “Ik wil alles uit m’n carrière halen. Met uiteindelijk doel om een groot toernooi te winnen. De keuze om naar Spanje te verhuizen en daar te trainen, kan alleen goed uitpakken als ik daadwerkelijk ver in de sportwereld kom.”