Max Verstappen Sportman van het Jaar

Foto: ANP

Max Verstappen is woensdag gekozen tot Sportman van het Jaar. De Formule 1-coureur kreeg de meeste stemmen van de aanwezige sporters en de vakjury tijdens het Sportgala in de Amsterdamse RAI.

Voetbaltrainer en oud-international Frank de Boer overhandigde de bijbehorende Jaap Eden Trofee aan voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers, die hem in ontvangst nam voor de afwezige Verstappen. De negentienjarige Limburger is de eerste autosporter in Nederland die de eretitel mag dragen.

Verstappen was dit jaar de sensatie in de Formule 1. Hij won als eerste Nederlander en jongste coureur aller tijden op achttienjarige leeftijd een grand prix. Behalve met zijn winst in de Grote Prijs van Spanje bracht hij de autosportfans in vervoering met spraakmakende inhaalacties in zijn bolide van Red Bull. Met als summum de inhaalrace in de kletsnatte Grand Prix van Braziliƫ langs dertien concurrenten.

Verstappen reageerde via een videoboodschap verheugd op de toekenning. ,,Ik ben zeer vereerd, helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn. Het was een supermooi seizoen met vele hoogtepunten. Met natuurlijk de overwinning in Barcelona. Dat was een heel speciaal moment. Ook al omdat ik daar enkele weken eerder Johan Cruijff nog heb mogen ontmoeten”, vertelde Verstappen, die op vakantie is. ,,Drink er eentje op mij”, sprak hij tot de sporters in de RAI.