James groots bij ontsnapping Cavaliers

Foto: ANP

De basketballers van Cleveland Cavaliers hebben het ticket voor de tweede ronde van de play-offs bijna binnen. Vooral dankzij sterspeler LeBron James kwam de titelverdediger donderdag terug van een grote achterstand om met 119-114 te winnen bij Indiana Pacers. Daarmee werd het 3-0 in de best-of-seven serie. Halverwege keken de Cavaliers nog tegen een achterstand van 25 punten aan.

Nooit eerder in de play-offs van de Amerikaanse profcompetitie NBA maakte een ploeg een dergelijke achterstand goed. Het record dateerde van 1948 toen Baltimore tegen Philadelphia een achterstand van 21 punten overwon. James was goed voor 41 punten, dertien rebounds en twaalf assists. ,,Buitenshuis een wedstrijd winnen in de play-offs is al een hele klus, laat staan op de manier zoals wij dat vanavond gedaan hebben”, zei hij. Cleveland kan zondag in Indianapolis de beslissende vierde zege boeken.

San Antonio Spurs leed donderdag de eerste nederlaag. Memphis Grizzlies won met 105-94 en bracht daarmee de spanning terug in de tweestrijd: 1-2. Milwaukee Bucks kwam op een 2-1-voorsprong door een duidelijke zege (104-77) op Toronto Raptors.