Achter de schermen bij de oudste hockeyclub van Nederland: “Hier ademt het sport”

Foto: Nieuws.nl

Bijna één op de twee Nederlanders is vrijwilliger. Zonder vrijwilligers verliest ons land de draaimotor van de maatschappij. In onze YouTube-serie Heldenverhalen laten we je zien waarom ze zo belangrijk zijn. We trappen af met Rein van Eijk en Thomas Immink van de oudste hockeyclub van Nederland: AH&BC.

Hockeyclub AH&BC viert dit jaar een lustrum van wel 125 jaar en telt maar liefst 2.300 enthousiaste leden. Rein en Thomas behoren tot die leden, maar doen nét iets meer. Beiden zijn ze betrokken bij het trainen van de talentvolle jeugd en dragen ze bij aan hun ontwikkeling. Geheel vrijwillig. “AH&BC is een echte warme familievereniging”, stelt Rein. “Generatie op generatie begint met hockeyen bij onze club en iedereen kent elkaar. Dat zorgt voor een mooi onderling verbonden gevoel.”

Thomas is ook coach van meisjes B1 (meisje in de leeftijdscategorie van 14 tot en met 16 jaar, red.). Hij maakte onlangs met hen het bijzonderste moment mee als coach: “Twee maanden geleden werd ik met meisjes B1 landkampioen in de zaal. Dat is voor mij als coach iets waar ik trots op ben en waar ik met een bijzonder gevoel op terugkijk. Het leek voor mij eerst onmogelijk. Maar de meiden hebben het toch geflikt.”

Bekijk hier de hele video: