Oranje Leeuwinnen door naar kwart finale

Nike/Jane Stockdale

We mogen trots zijn op onze Oranje Leeuwinnen, want ze hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal in Nederland. De dames wonnen maandagavond in het stadion van Willem II in Tilburg met 2-1 van België en kroonde zichzelf tot winnaar van groep A.

De Oranje Leeuwinnen behaalden negen punten tijdens de drie wedstrijden die ze hebben gespeeld.

Sherida Spitse scoorde halverwege de eerste helft het openingsdoelpunt. Vanaf de strafschopstip schoot ze de bal in het goal. Tessa Wullaert van België maakte na een uur spelen gelijkspel. Keeper Saria van Veenendaal verkeek zich op een hoge bal van haar, die vervolgens zomaar in het doel knalde. De 2-1 van Lieke Martens in de 75e minuut was ook een opmerkelijk goal. Ze scoorde via een Belgische verdedigster.

De Oranje Leeuwinnen nemen het zaterdag in de kwartfinales op tegen de nummer twee uit groep B. Het is nog de vraag of dit Duitsland, Zweden of Rusland is.