Curlingteam boekt eerste zege

Foto: ANP

De Nederlandse curlingmannen zijn nog in de race voor een ticket naar de Winterspelen van Pyeongchang. Het team van bondscoach Shari Leibbrandt boekte na twee nederlagen in hun derde duel wel een zege op het olympisch kwalificatietoernooi in het Tsjechische Pilsen. Oranje won met overmacht van Finland met 8-4. Die stand was na negen ends bereikt.

De overwinning kwam als geroepen voor Oranje, dat eerst met 7-6 verloor van ItaliĆ« en daarna met 4-3 van Duitsland. Het team, met ‘skip’ Jaap van Dorp, Wouter Goesgens, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en Alexander Magan, stond na drie ends nog achter met 3-2, maar nam via een tussensprint een voorsprong van 6-3. Die werd in het achtste en negende end nog eens uitgebreid naar 8-4.

Aan het kwalificatietoernooi doen acht landen mee. Er zijn twee tickets te verdienen voor de Olympische Spelen. Na de derde speelronde staan alle acht deelnemers dicht bij elkaar in het klassement. Vier ploegen hebben twee winstpartijen en de vier anderen, waaronder Nederland, wonnen tot nu toe een duel. Nederland treft donderdag China.