Hockeyers uitgeschakeld in World League

De Nederlandse hockeyers zijn donderdag in India uitgeschakeld voor een medaille in de Hockey World League. Duitsland was te sterk in de kwartfinale. Het land won na shoot-outs, 4-3.

Na de reguliere speeltijd was het 3-3. De Nederlanders waren aanvankelijk ontsnapt aan een nederlaag door de gelijkmaker van Mirco Pruyser, in de laatste minuut van het vierde kwart.

De formatie van bondscoach Max Caldas verlaat het toernooi zonder overwinning die er toe doet. In de groepsfase verloor Oranje van België en Spanje en speelde gelijk tegen Argentinië. Er volgt nog wel een wedstrijd tegen Engeland om de vijfde plaats, die alleen van statistische waarde is.

Duitsland nam de leiding door Julius Meyer. Nederland kwam echter in het tweede kwartaal terug. Pruyser maakte gelijk, Björn Kellerman zette de Nederlanders zelfs op voorsprong. In beide gevallen zorgde Thijs van Dam voor de beslissende pass.

Florian Fuchs en Constantin Staib zetten Duitsland opnieuw op voorsprong, voordat Pruyser de shoot-outs op het laatste moment uit het vuur sleepte.

De halve finales gaan nu tussen Argentinië en India en Duitsland en Australië. Australië is de titelverdediger.