Tsjechië schakelt Roemenië uit op WK handbal

Foto: ANP

De Tsjechische handbalsters hebben de kwartfinales bereikt van het wereldkampioenschap in Duitsland door tamelijk verrassend Roemenië te verslaan in de achtste finales: 28-27. De winnende goal viel in de slotseconden.

Tsjechië is de mogelijke tegenstander van het Nederlands team in de kwartfinales. Oranje moet dan maandagavond wel winnen van Japan.

Nederland en Tsjechië speelden voor het laatst tegen elkaar in juni 2015. Het betrof een play-off voor deelname aan het WK later dat jaar in Denemarken. Nederland won destijds dat tweeluik en stuntte vervolgens met zilver op de eindronde.

Bij Roemenië was sterspeelster Cristina Neagu goed voor dertien treffers, maar die topscore mocht niet baten voor de ploeg, die brons pakte op het WK van 2015.

Olympisch- en veelvoudig wereldkampioen Rusland had de grootste moeite Zuid-Korea te verschalken. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk (30-30), waardoor een verlenging noodzakelijk was. Die trokken de Russinnen naar zich toe met 6-5, zodat de eindstand op 36-35 uitkwam.

Zuid-Korea was in de groepsfase de enige ploeg die Nederland wist te verslaan (22-24).