Chicago Bulls verrast koploper Boston Celtics

Foto: ANP

De basketballers van Chicago Bulls hebben koploper Boston Celtics verrast in de Noord-Amerikaanse topcompetitie NBA. De minst presterende ploeg van dit seizoen versloeg de trotse nummer één van de Eastern Conference in Chicago met overtuigende cijfers: 108-85. Het betekende voor de Bulls hun derde overwinning op rij en de zesde van dit seizoen.

Nikola Mirotic uit Montenegro was de belangrijkste man bij de thuisploeg met 24 punten en acht rebounds. Bobby Portis begon op de bank, maar leverde daarna met 23 punten ook een flinke bijdrage aan de verrassende zege. Bij Boston Celtics was Al Horford met vijftien punten de meest trefzekere speler.

De zeventienvoudig kampioen van de NBA gaat nog wel aan kop in het oosten met 23 overwinningen tegenover nu zes nederlagen. Chicago Bulls deed de laatste plaats over aan Atlanta Hawks, dat eveneens pas zes keer won en al twintig keer verloor.

Houston Rockets, de koploper in het westen, vierde tegen New Orleans Pelicans de 21e zege van het seizoen: 130-123. James Harden nam 26 punten voor zijn rekening en gaf liefst zeventien assists. Rajon Rondo was bij de Pelicans goed voor een ’triple-double’ met dertien punten, twaalf rebounds en twaalf assists.

Titelhouder Golden State Warriors versloeg Portland Trail Blazers met 111-104. Bij afwezigheid van de geblesseerde Stephen Curry namen Kevin Durant (28 punten) en Klay Thompson (24) de Warriors bij de hand. Damian Lillard schoot bij de Trail Blazers liefst 39 punten binnen.