Derde nationale tennistitel voor Robin Haase

Foto: ANP

Robin Haase heeft zich voor de derde keer in zijn loopbaan verzekerd van de nationale tennistitel. De als eerste geplaatste Hagenaar versloeg zondag in de finale in Topsportcentum Rotterdam Jasper Smit in twee sets: 6-2 6-3. Eerder won Haase het toernooi in 2014 en 2015. Vorig jaar moest hij zijn meerdere erkennen in Botic van de Zandschulp.

De partij tussen Haase en de 37-jarige Smit duurde nog geen uur. Smit won de Nederlandse titel vijf maal. Voor het laatst deed hij dat in 2011. ,,Ik heb goed tennis laten zien deze week”, vond Haase, die met een groter racketblad speelde om meer druk uit te kunnen oefenen met zijn groundstrokes. ,,Het was een heel goede test. De twijfel is nu wel weg”, aldus Haase, die komend seizoen dus met een groter racketblad gaat spelen.

Eerder op zondag ging de titel bij de vrouwen naar Chayenne Ewijk. De 29-jarige speelster zette de zeventienjarige Dainah Cameron met 7-6 (5) 6-1 aan de kant. ,,Dainah speelde erg goed. Lekker aanvallend, ze liet me veel lopen. Ik heb heel wat kilometers gemaakt vandaag. Zij gaat nog genoeg kansen krijgen. Nederland gaat met haar een mooie toekomst tegemoet”, aldus Ewijk.