Weer kanker ontdekt bij marathonschaatser Mesu

Foto: ANP

Bij marathonschaatser Niels Mesu is opnieuw kanker geconstateerd. De Middelburger bracht het slechte nieuws zelf naar buiten via Facebook. Bij een halfjaarlijkse controle liet hij een klier aanprikken en volgde er een negatieve uitslag. Er zijn meer zogenoemde melanomen aangetroffen. ,,De komende tijd zal mijn focus niet meer liggen op het winnen van een 200 kilometer, maar op het overwinnen van mijn eigen lichaam dat me toch wel weer een beetje verraden blijkt te hebben”, schrijft de schaatser uit de ploeg AB Transport Group.

Mesu werd in 2013 ook al eens getroffen door kanker. Hij herstelde en vocht zich terug naar de schaatstop. In 2016 won hij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en werd hij gekozen tot marathonschaatser van het jaar.

Er is ook een beetje goed nieuws, schrijft Mesu verder. ,,De tumor die ik heb heeft een bepaalde DNA-mutatie waarbij de immuuntherapieën normaal gesproken goed aanslaan. Daarnaast zijn de bloedwaarden ook allemaal in orde. Volgens de internist is er nog totaal geen reden om somber te zijn.”