Presentatie Mercedes en Ferrari op zelfde dag

Foto: ANP

Mercedes en Ferrari onthullen allebei op 22 februari hun nieuwe bolide voor het komende seizoen in de Formule 1. Namens het Duitse team presenteren wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de WO9 op Silverstone, vlak bij de fabriek van Mercedes in Brackley. Ferrari heeft nog niet bekendgemaakt hoe de presentatie eruit komt te zien, maar waarschijnlijk gebeurt dat online. McLaren onthult de MCL33, met daarin voor het eerst een Renault-motor, op 23 februari.

Hamilton veroverde afgelopen seizoen in de Mercedes WO8 zijn vierde wereldtitel. De Britse coureur werd in het eerste deel van het jaar overvleugeld door Sebastian Vettel in de Ferrari, maar hij nam gedurende het seizoen de regie over en verzekerde zich al twee races voor het einde van het wereldkampioenschap.

Mercedes geeft één fan de kans om de gloednieuwe ‘Silver Arrow’ al voor de officiële presentatie te bekijken. Het is nog niet bekend wanneer Red Bull de auto van Max Verstappen presenteert. De eerste testsessie is op 26 februari op het circuit van Barcelona.