Moeizame generale skeletonster Bos

Foto: ANP

Kimberley Bos heeft zich bij de laatste twee officiële trainingen voor de start van de olympische wedstrijd van vrijdag niet met de besten kunnen meten. De Nederlandse skeletonster zette in het Olympic Sliding Centre in Pyeongchang tijden neer van 53,39 en 53,34 seconden. Daarmee eindigde de 24-jarige Edese beide keren als twaalfde.

Een dag eerder zette Bos, tijdens de derde van de in totaal zes oefensessies, haar beste tijd neer (52,74). Bos is de eerste Nederlandse skeletonster die meedoet aan de Olympische Spelen.

De trainingstijden in de zes runs de voorbije dagen zeggen de sportster zelf niet zoveel. ,,Een training is een training, daarin probeer je heel veel dingen uit. Ik weet nu wel wat hier wel en niet werkt en wat ik op de wedstrijddag niet moet doen. Een training zegt vrij weinig, anderen zijn ook nog dingen aan het uitproberen”, aldus Bos. ,,Ik heb relatief goede runs neergezet. Het was nog niet helemaal perfect, zoals we wilden. Maar dat bewaren dan maar voor de wedstrijd.”

Dinsdag was de temperatuur in de bergen veel lager dan woensdag. Bos: ,,We zijn binnen een dag van -10 naar 0 graden gegaan. Dat is even schakelen. De verwachting is dat tijdens de eerste wedstrijddag de temperatuur een beetje ligt op het niveau van vandaag.” De Gelderse kijkt uit naar haar debuut. ,,Ik ben niet bezig met een medaille. Als ik vier goede en constante runs neerzet zijn de Spelen voor mij geslaagd. Als nieuweling in het veld zou dat een hele goede prestatie zijn. Ik ben niet nerveus, maar ik heb nog twee dagen. Dus misschien komt dat nog.”

De eerste twee runs voor de skeletonsters staan vrijdag op het programma, de derde en vierde op zaterdag.