Van Gerwen klopt Whitlock in Premier League

Foto: ANP

Darter Michael van Gerwen heeft de Australiër Simon Whitlock een nederlaag toegebracht in de Premier League. Het werd in de First Direct Arena in Leeds 7-4 voor de titelverdediger uit Vlijmen.

Whitlock brak Van Gerwen meteen in de eerste leg en nam een 2-0-voorsprong. Van Gerwen trok de stand echter snel weer gelijk tot 2-2 en sloeg in het tweede deel van de partij toe. Met een gemiddelde van 100,96 met drie pijlen was de Nederlander duidelijk sterker dan de Australiër (92,28).

De Engelsman Rob Cross bezorgde zijn landgenoot Michael Smith de eerste nederlaag van dit seizoen. Na een 5-3-achterstand won Cross met 7-5 waardoor Smith de koppositie kwijtraakte aan Van Gerwen. Beide darters hebben vier van hun vijf partijen gewonnen, het saldo in legs is in het voordeel van de Brabander.

Raymond van Barneveld boekte een knappe overwinning in zijn partij tegen Gerwyn Price. De vijftigjarige Hagenaar stond nog met 5-3 achter, maar won vervolgens vier legs op rij om er alsnog 7-5 van te maken. Voor ‘Barney’ is het pas de tweede overwinning in deze Premier League. Vorige week werd de vijfde speelronde in de Premier League in Exeter afgelast vanwege het winterweer.