Serena strijdend ten onder tegen zus Venus

Foto: ANP

Venus Williams heeft in Indian Wells de 29e editie van de ‘Sister Act’ tegen Serena Williams gewonnen. De 37-jarige Amerikaanse versloeg haar één jaar jongere zus in de derde ronde na bijna anderhalf uur spelen met 6-3 6-4.

Serena Williams maakte in Indian Wells haar officiële comeback na ruim een jaar afwezigheid. De 23-voudig grandslamwinnares werd in de tussentijd moeder. De voormalig nummer één van de wereld, die zich kranig verweerde tegen haar oudere zus, had in Indian Wells een ronde eerder Kiki Bertens met de nodige moeite verslagen. Ze was de Westlandse met 7-6 (5) 7-5 de baas, maar kwam tegen Venus tekort.

,,Ik heb ruim een jaar geen toernooien gespeeld, maar verliezen blijft net zo vervelend als daarvoor”, zei Serena. ,,Ik had gewild dat het niet zo was, maar zo voelt het wel. Dat is misschien maar goed ook, anders was ik niet geweest wie ik ben. Ik heb nog een lange weg te gaan en ik kijk uit naar dat avontuur.”

De jongste van de zusjes Williams had acht van de voorgaande negen ‘Sister Acts’ gewonnen, de laatste keer in de finale van de Australian Open van vorig jaar. Kort daarna maakte Serena bekend dat ze zwanger was en verdween ze voor geruime tijd van de WTA Tour.

Venus Williams staat in de vierde ronde tegenover Anastasija Sevastova uit Letland, die de Duitse Julia Görges versloeg (6-3 6-3). Angelique Kerber, landgenote van Görges, schakelde titelverdedigster Elena Vesnina uit. De nummer tien van de wereld klopte de Russin met 7-5 6-2. De als vierde geplaatste Elina Svitolina uit Oekraïne vloog uit het toernooi. Svitolina moest buigen voor Carla Suárez Navarro uit Spanje (5-7 3-6).