Rockets en Jazz op drempel volgende ronde

Foto: ANP

Houston Rockets en Utah Jazz staan in de play-offs van de NBA op de drempel van de tweede ronde. Beide clubs kwamen in hun best-of-sevenserie op een voorsprong van 3-1 door de vierde wedstrijd te winnen. De Rockets versloegen Minnesota Timberwolves met 119-100, Utah Jazz was met 113-96 te sterk voor Oklahoma City Thunder.

Houston Rockets, de beste ploeg uit de reguliere competitie, sloeg in Minneapolis genadeloos toe in het derde kwart. James Harden en zijn teamgenoten maakten daarin liefst vijftig punten. Halverwege was de wedstrijd nog vrijwel in evenwicht (50-49). Harden gooide in totaal 36 punten bij elkaar, waarvan 22 in het derde kwart. Chris Paul kwam tot 25 punten. De basketballers uit Houston kunnen woensdag voor eigen publiek een plek in de tweede ronde veiligstellen.

Bij Utah Jazz eindigden liefst zes spelers in de dubbele cijfers, met Donovan Mitchell als uitblinker. Hij leidde zijn ploeg met 33 punten langs Oklahoma City Thunder, dat vooral afhankelijk was van Paul George (32 punten) en Russell Westbrook (23 punten, 14 rebounds).