Springruiter Dubbeldam leidt na eerste dag NK

Foto: ANP

Jeroen Dubbeldam heeft met zijn toppaard Zenith SFN de leiding na de eerste dag van het Nederlands kampioenschap voor springruiters. De regerend wereldkampioen won het eerste onderdeel, een snelheids- en wendbaarheidswedstrijd. In Mierlo hield Dubbeldam Frank Schuttert, de Nederlands kampioen van 2016, achter zich. Vrijdag en zondag komen de springruiters opnieuw in actie.

Dubbeldam zegt gewoon te willen genieten van zijn optreden op het NK. ,,Zenith is nu 14 jaar en ik bekijk het gewoon van concours tot concours. Zo sta ik er in. Ik heb geen grote plannen gemaakt. Als hij tegen de tijd dat het WK eraan komt in goede vorm is, dan zie ik wel of we geselecteerd worden. Ik heb vandaag genoten van onze rit. Als we morgen twee springfouten hebben, dan is dat zo. Dan ga ik zondag weer proberen om foutloos te rijden.” De Wereldruiterspelen zijn dit najaar in het Amerikaanse Tryon.

Gerben Morsink met Navarone staat voorlopig derde. Dubbeldam was al twee keer eerder Nederlands kampioen, in 2001 met Quality Time TN en in 2009 met BMC Van Grunsven Whisper.