Verstappen derde in tweede training Frankrijk

Foto: ANP

Max Verstappen heeft de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Frankrijk als derde afgesloten. Daarmee verbeterde de twintigjarige coureur zich ten opzichte van de eerste training op Circuit Paul Ricard, toen hij slechts tot de zevende tijd was gekomen.

Verstappen zette 1.33,271 als beste rondetijd neer. Daarmee was hij nipt sneller dan in de ochtend (1.33,331). Lewis Hamilton was 0,732 sneller dan de Nederlander, die ook nog zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich moest dulden. De Mercedes-coureur kwam tot 1.32,539 en was daarmee iets langzamer dan in de eerste training.

Opvallend was de crash van de Mexicaan Sergio Pérez. De coureur raakte bij een bocht naar links zijn linkerachterwiel kwijt en verloor de macht over het stuur op het circuit in het Franse plaatsje Le Castellet, nabij Marseille.

,,Ik ben redelijk tevreden”, zegt de Nederlandse coureur op Verstappen.nl. ,,We hadden tijdens de eerste vrije training tijd verloren vanwege een probleem met een van de banden. Ik denk dat we ons goed hersteld hebben, want we hebben nog veel dingen kunnen uitproberen.”

Voor Verstappen is het Franse circuit nieuw en dat is even wennen. ,,We moeten het circuit nog iets beter leren begrijpen, zoals de diverse lijnen en het verschil daarin. Het is lastig om een goede balans tussen de drie soorten banden te vinden. We hebben echter nog een hele avond om ernaar te kijken.”

De Nederlander was verder tevreden over de snelheid van de Red Bull. ,,Die lijkt goed. Mercedes lijkt erg sterk, dus we moeten nog het een en ander verbeteren. Een vrijdag verloopt echter nooit perfect, vooral niet op een nieuw circuit.”