Dumoulin rekent op meer vuurwerk

Foto: ANP

Er gebeurde niet zo gek veel tussen de favorieten voor het algemeen klassement, ervoer ook Tom Dumoulin in de tiende etappe. In de bergrit naar Le Grand-Bornand werd vooral veel naar elkaar gekeken en handhaafde Sky achter de vluchters die voor de ritzege streden een strak tempo. Woensdag, met een aankomst bergop, wordt het volgens de kopman van Sunweb een ander verhaal. ,,Ik verwacht grotere verschillen, met een lastige slotklim.”

Dumoulin had best iets willen proberen in de eerste bergrit van deze Tour. ,,Maar op de laatste klim stond er veel tegenwind. Maar met zo veel wind en vijf renners van Sky achter je heeft dat niet zo veel zin. Dan kun je beter de krachten sparen voor de komende dagen.” De Limburger handhaafde zich zonder al te veel problemen in het groepje met favorieten. ,,Dit is wel prima voor mij”, zei Dumoulin. ,,Ik zat er goed bij. Maar ik denk dat we nog niet al te veel conclusies kunnen trekken. Met tegenwind op de slotklim en een ploeg als Sky was het vandaag gewoon moeilijk. Je kunt een beetje versnellen maar dan word je kort erop weer teruggepakt en als je niet uitkijkt, ook nog gelost. Daar is iedereen bang voor.”

De ploeg Movistar was dinsdag ook goed vertegenwoordigd, zonder dat ze probeerden Sky uit te testen. Dumoulin: ,,Ik denk dat Movistar heel verstandig heeft gereden. Geen energie verspeeld, op een dag waarop dat toch niet zo heel veel zin zou hebben. Je zou namelijk heel veel krachten hebben kunnen verspelen voor een paar seconden winst, en misschien niet eens een paar seconden. En dan zou je jezelf de komende dagen heel erg tegenkomen. Maar ik verwacht nu meer vuurwerk.”