Herlings wint in Zwitserland vijfde GP op rij

Foto: ANP

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft ook de Grote Prijs van Zwitserland aan zijn erelijst van dit jaar in de MXGP-klasse toegevoegd. De 23-jarige Brabander was zondag op zijn KTM bij in beide manches veruit de beste en won zijn vijfde GP op rij. De Fransman Romain Febvre eindigde als tweede en Clément Desalle werd derde.

Met de dubbele zege liep Herlings flink uit op zijn rivaal Antonio Cairoli. De Italiaanse regerend wereldkampioen ging in de eerste manche onderuit op het circuit van Frauenfeld en eindigde slechts als achtste. In de tweede manche bleef Cairoli ook steken op de zesde plek, op 46 seconden van Herlings.

Nadat hij de eerste manche met overmacht had gewonnen, kende de Nederlander geen superstart in de tweede manche. Vanaf de zesde plek rukte hij echter al snel op en halverwege de race had hij de Belgische koploper Desalle ingehaald. Daarna liep hij al snel uit. Glenn Coldenhoff, die in de eerste manche als vierde was geëindigd, bleef in de tweede manche steken op de zevende plaats.

Herlings heeft nu al negen manches op rij gewonnen en 25 in totaal. Tijdens de laatste vier grands prix kwam hij steeds in beide manches als eerste over de finish. De drievoudig wereldkampioen MX2-klasse komt steeds dichter bij zijn eerste titel in de koningsklasse, de MXGP. Herlings heeft de voorsprong op Cairoli met nog vier GP’s te gaan vergroot naar 58 punten.