Dressuurploeg vijfde na eerste WK-dag

Foto: ANP

De Nederlandse dressuurploeg heeft de eerste dag van de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse plaatsje Tryon afgesloten op de vijfde plaats in het tussenklassement. Amazone Madeleine Witte-Vrees debuteerde met Cennin met een score van 72.966 in de Grand Prix van de landenwedstrijd. Dat was de vijfde score na de eerste ronde.

Hans Peter Minderhoud zette daarna op Glock’s Dream Boy het zesde resultaat na twee manches neer. Zijn score bedroeg 73.509. Duitsland leidt na de eerste WK-dag met een score van 76.677, neergezet door Jessica von Bredow-Werndl. Witte-Vrees staat voorlopig negende in het individuele klassement.

Edward Gal en Emmelie Scholtens komen namens Oranje donderdag in actie. Pas dan kan de balans van de medailleverdeling worden opgemaakt.

De Wereldruiterspelen gingen aanvankelijk van start onder goede weersomstandigheden. Later op de dag zorgden veel regenval in combinatie met hoge temperaturen ervoor dat de wedstrijd in de discipline endurance moest worden gestaakt. Het parcours was voor de deelnemers te zwaar geworden. Mogelijk zal de wedstrijdleiding de eerder al genoteerde resultaten volledig annuleren.

De noodplannen liggen klaar voor het geval de orkaan Florence te dicht in de buurt komt. De storm is vermoedelijk op z’n hevigst op ruim 400 kilometer van Tryon.