Roeisters Keijser en Paulis naar finale WK

De roeisters Marieke Keijser en Ilse Paulis hebben bij de WK in Plovdiv de finale bereikt in de lichte dubbeltwee. Keijser en Paulis, die vorig jaar in Glasgow de Europese titel veroverden, kwamen in hun halve finale als eersten over de finish in 7.05,620. De Nederlandse roeisters bouwden hun race gestaag op en werkten zich vanaf de vijfde plek op naar voren.

Paulis pakte twee jaar geleden olympisch goud met Maaike Head in de boot. Het leverde de roeisters eind 2016 de titel Sportploeg van het Jaar op. Head stopte daarna met roeien omdat ze zich volledig wilde richten op haar opleiding chirurgie. Paulis kreeg toptalent Keijser naast zich in de boot.

Na het Europese succes in Glasgow hopen ze op het Bulgaarse water bij Plovdiv ook een WK-medaille te pakken. De concurrentie komt zaterdag uit onder meer Roemenië en de Verenigde Staten.