Chinese golfer Wu leidt KLM Open (2)

Foto: ANP

Golfer Ashun Wu blijft de verrassende leider van het KLM Open. De 33-jarige Chinees had voor zijn tweede rondgang op golfbaan The Dutch in Spijk 66 slagen nodig. Hij maakte donderdag al indruk met een rondje van 64 slagen.

Wu is geen wereldtopper, al won hij al twee toernooien op de Europese Tour. De Chinees is de huidige nummer 344 op de wereldranglijst. Hij verdedigt zaterdag een voorsprong van drie slagen op de Engelsman Jonathan Thomson. De Schot David Drysdale en Chinees Hao-Tong Li moeten vier slagen goedmaken op de lijstaanvoerder.

Joost Luiten, tweevoudig winnaar, ontbreekt bij de deelnemers. Hij is nog niet helemaal hersteld van een polsoperatie. Max Albertus is voorlopig de beste Nederlander op de gedeelde vijftigste positie. Ook zijn landgenoot Mark Reynolds (61e plaats) mag zaterdag nog afslaan.

Het KLM Open krijgt een nieuwe winnaar. Titelverdediger Romain Wattel stelde teleur met een gedeeld 88e plaats. Voor hem is het toernooi al voorbij na twee ronden. De Fransman eindigde gelijk met de achttienjarige Nederlandse amateur Jerry Ji.

De Ier Padraig Harrington, drievoudig majorwinnaar, staat voorlopig 21e. De Engelsman Lee Westwood, voormalig nummer 1 van de wereld, vindt zich na twee ronden terug op een 36e plaats.