Smink uitgeschakeld, Van ’t End door op WK

Foto: ANP

Voor judoka Jesper Smink heeft zijn eerste WK slechts een paar minuten geduurd. De twintigjarige Smink verloor in Bakoe al direct zijn eerste partij in de klasse tot 90 kilogram. De debutant, die in mei verraste door wereldkampioen Nemanja Majdov te verslaan in de strijd om het brons bij de Grand Prix in Hohhot, moest het afleggen tegen Robert Florentino uit de Dominicaanse Republiek.

Noël van ’t End zit wel nog in het toernooi. De 27-jarige judoka, al meer ervaren dan Smink op de grote toernooien, won eerst met een ippon van de Egyptenaar Ali Hazem. Van ’t End had vervolgens in de tweede ronde veel problemen met Davlat Bobonov uit Oezbekistan. Bobonov probeerde van alles, maar maakte daarbij ook wat foutjes. In de ‘golden score’ wist Van ’t End toe te slaan. Hij treft nu de Portugees Tiago Rodrigues in de derde ronde.

Bij de vrouwen staat maandag de klasse tot 70 kilogram op het programma. Debutante Hilde Jager werd direct uitgeschakeld, door Alena Prokopenko uit Rusland. Sanne van Dijke begon met een ‘bye’ in de eerste ronde.