Djokovic zet zegereeks voort in Shanghai

Foto: ANP

Novak Djokovic heeft redelijk eenvoudig de derde ronde bereikt van het masterstoernooi in Shanghai. De Servische nummer twee van de plaatsingslijst rekende in twee sets af met de Fransman Jeremy Chardy: 6-3 7-5.

Het was Djokovic’ eerste wedstrijd na zijn triomf op de US Open. Hij wist in de hele partij drie keer de service van zijn tegenstander te breken. Chardy op zijn beurt kreeg geen enkel breakpoint.

Het was de veertiende zege op rij voor Djokovic, die de laatste twee toernooien die hij speelde won. Voor zijn zege op Juan Martin del Potro in de finale van het grandslamtoernooi in New York was hij ook de sterkste in het toernooi van Cincinnati. Winst in de masters van Shanghai, die hij al drie keer won, zou hem weer heel dicht in de buurt van de eerste positie op de wereldranglijst brengen.

Marin Cilic ging in zijn eerste partij in Shanghai onderuit. De als vijfde geplaatste Kroaat was, na een bye in de eerste ronde, was ondanks twee wedstrijdpunten niet opgewassen tegen Nicolás Jarry. De Chileen, nummer 48 van de wereld, won de partij met 2-6 7-6 (6) 7-5. In Japan verloor Cilic vorige week in de eerste ronde van de Duitser Jan-Lennard Struff.