Schulting sprint naar winst op Neeltje Jans

Foto: ANP

De Nederlandse wielrenner Peter Schulting heeft verrassend de Zeeuwse eendagskoers Tacx Pro Classic gewonnen. De 31-jarige renner uit het continentale team Monkey Town was de snelste van een groepje van vier vluchters, die op werkeiland Neeltje Jans om de winst sprintten. Het verschil op de meet was minimaal. De Belg Dries de Bondt kwam een banddikte na Schulting als tweede over streep. Een andere Belg, Jérôme Baugnies eindigde als derde.

De koers door Zeeland, die ambities heeft uit te groeien naar een heuse klassieker, was ook de allerlaatste wielerwedstrijd van Bram Tankink. De 39-jarige renner uit Haaksbergen neemt afscheid na achttien jaar in het profpeloton. ,,Hij is een onvervangbaar lid van het team. Een rolmodel, een superknecht, een motivator, wegkapitein en heel veel meer”, schreef zijn ploeg LottoNL-Jumbo op Twitter over Tankink, die overigens zijn allerlaatste profkoers niet uitreed.

Schulting toonde als renner uit een kleine ploeg geen ontzag voor de mannen uit de WorldTour-teams. Hij ging onvervaard mee met de besten in de winderige koers en reed een bekeken finale, waarin hij het juiste wiel koos. ,,Ach, we hebben allemaal een nummer op het shirt, dus in de koers zijn we gelijken van elkaar”, zei de renner uit Ommen op Eurosport. Hij boekte in Zeeland al zijn elfde zege van het seizoen. Onlangs won hij een etappe in de Ronde van Roemenië na een solo van 60 kilometer.