Bendsneyder breekt been na ontploffen motor

Foto: ANP

Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft bij de Grote Prijs van Japan een open scheenbeenbreuk opgelopen. Dat gebeurde toen het motorblok van de negentienjarige Rotterdammer tijdens de laatste ronde ontplofte en Bendsneyder werd getroffen door een losgeraakt onderdeel.

Bendsneyder, uitkomend in de Moto2-klasse, werd per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis, meldde zijn team Tech3. Daar zal hij een operatie ondergaan. ,,Bo kon er helemaal niks aan doen. Hij is niet eens onderuit gegaan, maar stapte met heel veel pijn van zijn motor”, vertelde teammanager Hervé Poncharal.

Op de website racesport.nl meldde Bendsneyders vader Steven dat hij op weg is naar Japan om toestemming te geven voor de operatie. ,,Dat moet omdat Bo nog minderjarig is volgens de Japanse wet. De keus om de operatie in Japan uit te laten voeren is gemaakt omdat de risico’s om nu al te vliegen te groot zijn. De artsen hebben aangegeven dat het verstandig is om nog minimaal vier dagen in Tokio te blijven. Eenmaal terug in Nederland zal Bo thuis verder kunnen herstellen en revalideren”, aldus Bendsneyder senior.