Skiër Svindal gaat in laatste race voor goud

Foto: ANP

De Noorse skiër Aksel Lund Svindal wil zaterdag zijn carrière in stijl afsluiten. De 36-jarige Svindal aast in zijn laatste race, bij de WK in Åre, op de wereldtitel op de afdaling. ,,Fysiek en mentaal ben ik er klaar voor”, zegt de olympisch kampioen van Pyeongchang 2018 op het ‘koningsnummer’.

Svindal heeft al vijf wereldtitels op zak. Hij stond op vier achtereenvolgende WK’s steeds een keer op de hoogste trede van het podium, in 2007 zelfs twee keer (afdaling en reuzenslalom). In 2013 was hij ook de beste op de afdaling. Svindal neemt bij de WK in Zweden afscheid. De tweevoudig olympisch kampioen eindigde woensdag teleurstellend als zestiende op de super-G.

Vanwege de slechte weersvoorspellingen is het wel onzeker of de afdaling zaterdag kan doorgaan. Het zou ook kunnen dat de piste wordt ingekort, omdat de skiërs nog steeds niet het volledige parcours hebben kunnen verkennen. De training van dinsdag werd afgelast en op donderdag konden de mannen slechts op een deel van de piste trainen.