Sánchez klopt Valverde weer in Murcia

Foto: ANP

De Spaanse wielrenner Luis León Sánchez heeft net als vorig jaar de Ronde van Murcia op zijn naam geschreven. De 35-jarige renner van Astana won de tweede en laatste etappe, nadat hij een dag eerder derde was geworden in de eerste rit. Sánchez klopte wereldkampioen Alejandro Valverde in de straten van Murcia in de sprint.

Valverde was op de laatste klim weggereden uit de voorste groep, maar de 38-jarige Spanjaard werd in de afdaling richting Murcia achterhaald door Sánchez. De twee Spaanse veteranen streden in de finishplaats niet alleen om de dagzege, maar ook om de winst van het eindklassement. Sánchez bleek over de sterkste sprint te beschikken en kon al ruim voor de streep zijn handen in de lucht steken. Vorig jaar won hij ook al, toen de Ronde van Murcia een eendagskoers was. Valverde kwam toen eveneens als tweede over de streep.

Pello Bilbao, ploeg- en landgenoot van Sánchez, had vrijdag de eerste etappe gewonnen. Met Omar Fraile en Sánchez bestond het podium volledig uit Astana-renners. Valverde, al vijf keer winnaar van de Ronde van Murcia, eindigde toen als vierde.